• Anne Franklaan 5 3842 GV Harderwijk
  • 0341 41 04 86
  • info@mehmetakifcami.nl

Imam

Mehmet Yürek (1973) is geboren in de provinciestad Yahyalı in de buurt van Kayseri in Turkije. Van kinds af aan al was Yürek spiritueel onderlegd. Op jonge leeftijd heeft hij de Hasköy Fetih  koranschool in Istanbul doorlopen, waar hij de koran uit zijn hoofd leerde lezen. Daarna volgde hij het theologisch lyceum in Yahyalı.

Aan de Erciyes Universiteit in Kayseri heeft hij zijn universitaire opleiding theologie gevolgd. Tijdens zijn studie heeft hij gewerkt als imam in diverse dorpen in de buurt van Kayseri. In Konya heeft hij zijn specialisatie afgerond en is hij vanaf 2005 gaan werken als prediker in de stad Almus bij Tokat.

Mehmet Yürek had de ambitie om in het buitenland te werken en heeft daarvoor de examens behaald in Turkije. Na een intensieve cursus Nederlands aan de Albeda College in Rotterdam, begon hij in 2007 als godsdienstgeleerde in de Fatih moskee in Amsterdam.

In 2012 is hij weer naar Turkije gegaan en werkte in het oosten van Turkije in de steden Sivas en Adıyaman. Yürek pakte zijn studie weer op en specialiseerde met het thema ‘registratie en evaluatie van Sivas Seriyye in de periode 1312-1314’ aan de Sivas Cumhuriyet Universiteit, het Instituut voor Sociale Studies, Theologische Faculteit.

Eind 2015 is Mehmet Yürek opnieuw naar Nederland gekomen en is werkzaam als godsdienstgeleerde aan de Mehmet Akif Ersoy Moskee in Harderwijk.

Sinds juni 2016 is hij secretaris van de Islamitische Stichting Nederland. Mehmet Yürek is getrouwd en is vader van drie kinderen. Spreekt Turks, Arabisch en Nederlands.